STM8 Programlama Serisi

"STM8 Programlama Serisi" isimli serimiz UDEMY' de yayınlanmıştır. Seriye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. İndirimli kayıt olmak için aşağıdaki linki kullanabilir ya da DM_OZEL_SUB_2020 kupon kodunu kullanabilirsiniz.

https://www.udemy.com/course/stm8-programlama-serisi/?couponCode=DM_OZEL_SUB_2020

Seriden bazı örnek videolar aşağıdadır.











Yorumlar

  1. Hi there,

    How can I get this course in english?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi,
      I am currently working on a new course about Raspberry Pi. I think it, will be completed in six weeks. I am planning to start writing subtitles for the STM8 course in October 2019.

      Sil
  2. elimde stm32f103c8t6 kartı bulunmakta acaba video serinizi izleyerek bu kartta uygulamaları gerçekleştirebilir miyim,temel mantık aynı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu video serisi 8 bitlik (STM8) mikrodenetleyiciler üzerine. Elinizdeki mikrodenetleyici ise 32 bitlik (STM32). Bunlar arasında register seviyesinde benzerlikler olsa da kullanılan araçlar ve kütüphaneler birbirinden çok farklı. Ben de zaten önümüzdeki dönemde 32 bitlik mikrodenetleyiciler için ayrı bir video serisi hazırlamayı planlıyorum. Özetlemek gerekirse, elinizdeki kartı bu video serisinde kullanmanız maalesef mümkün değil.

      Sil
  3. Merhaba şuanda STM8 kursunuz alınamamaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 49₺ ve üzeri alımlarda 3 taksitle ödeme yapılabilmektedir hatası vermektedir.

      Sil
    2. Udemy kaynaklı bir problem olduğunu tahmin ediyorum. Sanırım bir süre sonra düzelir.

      Sil
  4. Merhaba,

    STM8 Programlama Serisi (STM8 Programming Series) kursunu satın almak istiyorum. Acaba hangi fiziksel ürünlere ihtiyacım olacak eğitim boyunca? Liste halinde paylaşmanız mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. Geliştirme kiti: Kursu çektiğim zaman yurt dışından daha kolay alışveriş yapılabildiği için çeşit daha fazlaydı. Türkiye’ de çeşit az. Benim tavsiyem en az 32 pinli bir işlemci bulunduran bir kit almanız. Mesela STM8S-DISCOVERY kiti (Üzerinde STM8S105C6 işlemci var) oldukça uygun. Kitin üzerinde ST-Link programlayıcı olduğu için ekstra programlayıcı almanıza da gerek kalmaz.

      2. ST-LINK/V2 programlayıcı: Eğer kitin üzerinde programlayıcı yoksa bu programlayıcıdan almanız gerek. Piyasada uygun fiyatlı klonlarından bolca mevcut.

      3. USB-UART Dönüştürücü: UART haberleşme uygulamalarında işlemciyi bilgisayara USB üzerinden bağlamak için kullanılıyor.

      4. Lojik Analizör: Özellikle haberleşme protokolleri(I2C, SPI, UART) üzerine çalışırken oldukça işe yarıyor.

      5. PWM Sinyal jeneratörü: Özellikle frekans ve duty ölçümü gibi uygulamalarda gerekli oluyor.

      6. Diğer: Uygulamaya göre bazı diğer donanımlara ihtiyaç olabiliyor. Kursta yaptığım uygulamalarda breadboard, buton, led, direnç, potansiyometre, enkoder, ADXL345 ivmeölçer gibi bazı donanımlar kullanıldı.

      Sil

Yorum Gönder